• darkblurbg

Bezoekers webstatistieken met de Google analytics

Met de gratis Google analytics integratie kan je niet alleen je verkopen en conversies meten, maar ook inzicht krijgen in hoe bezoekers uw site gebruiken, hoe ze hier zijn terechtgekomen.

Zonder statistieken kan je natuurlijk niet zien of je uberhaupt wel bezoekers op je website ontvangt. Met de Google analytics integratie kan je elke dag zien hoeveel bezoekers je op je site had, hoe ze je gevonden hebben, welke pagina's ze hebben bekeken en hoe lang ze op je website zijn geweest.

 

Real time inzage

Je hebt de mogelijkheid om op jouw analytics pagina in te loggen en meteen te zien wat de aantallen bezoekers van je website zijn op dat moment. Hier kan je ook rapporten uitdraaien, bekijken welke bronnen de meeste bezoekers opleveren en je kan zien welke pagina's jouw bezoekers hebben bekeken.


Optimaal op internet

Met al deze gegevens kan je heel gericht jouw website inrichten en aanpassen. Blijkt bijvoorbeeld dat bepaalde pagina's niet of nauwelijks worden bezocht, dan betekent dat waarschijnlijk dat bezoekers de pagina niet kunnen vinden. Dan kan je de link naar die pagina meer laten opvallen. Een bezoeker kan dan sneller de informatie vinden die hij of zij wil en zal daardoor sneller contact opnemen met jouw bedrijf. Ook zal een bezoeker tevreden zijn over jouw website en deze mogelijk aanraden bij anderen.

NB: Je kan zelf eenvoudig jouw eigen Google analytics account koppelen aan de website.

 

Terug naar websitepakket